X
Elfelejtett jelszó

Felhasználónév

X
Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó

X
Keresés

Keresett kifejezés

login
MAGUNKRÓL HÍREK SZOLGÁLTATÁSOK KISOKOS ÜGYFÉLKAPU KAPCSOLAT LETÖLTÉS
}

Híreink

Témakör:

Adóváltozások 2008. május 1-től

2008.04.30.

Az Áfa törvényben pontosításra kerültek a fordított adózáshoz kapcsolódó rendelkezések valamint a számla adattartalmának EU előírásaihoz való közelítése.


Ismét adóváltozás – avagy hogyan változnak az adótörvények
2008. május 1-től
I.
Az Áfával kapcsolatban több helyen pontosításra kerültek azok a területek, amelyek az új törvény bevezetése után közvetlenül problémát okoztak.
1) Pontosításra került, hogy az ingatlanok építése után csak akkor kell áfát fizetni ha az ingatlan hatósági bejegyzés köteles.
2) Az ingatlanok esetén az áfa fizetési kötelezettség választása esetén lehetőség van a lakóingatlannak nem minősülő ingatlanokra elkülönülten élni ezzel a lehetőséggel. A korábbi szabályozás csak az összes ingatlanra vonatkozóan engedte meg a választást.
3) Pontosításra került, hogy mely ingatlanhoz kapcsolódó szolgáltatások esetén kell a fordított áfa fizetést alkalmazni: „olyan építési-szerelési és egyéb szerelési munka esetén, amely ingatlan létrehozására, bővítésére, átalakítására vagy egyéb megváltoztatására irányul - ideértve az ingatlan bontással történő megszüntetését is - feltéve ha az ingatlan létrehozása, bővítése, átalakítása vagy egyéb megváltoztatása építési hatósági engedély köteles. Erről a szolgáltatás igénybevevője előzetesen írásban köteles nyilatkozni a szolgáltatás nyújtója számára.”
4) Változott a számla kötelező adattartalmára vonatkozó előírás. Ennek értelmében választható - tehát nem kötelező – hogy a számlára ráírja-e a kibocsátó a vtsz és az szj számokat.

Személyesen szeretne adótanácsadást? Többet szeretne tudni? Szüksége van egy profi könyvelő és adótanácsadó cégre? Kérjen ajánlatot itt!

kommentek: 0 db
Hozzászólok