X
Elfelejtett jelszó

Felhasználónév

X
Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó

X
Keresés

Keresett kifejezés

login
MAGUNKRÓL HÍREK SZOLGÁLTATÁSOK KISOKOS ÜGYFÉLKAPU KAPCSOLAT LETÖLTÉS
}

Híreink

Témakör:

Caffeteria 2009 avagy hogyan változnak az adómentes természetbeni juttatások 2009-ben?

2008.12.26.

2009-ben változnak az adómentesen adható természetbeni juttatásokra vonatkozó szabályok.


• 2009. január 1-jétől megszűnik az egyes béren kívüli juttatások adómentességére vonatkozó 400 ezer forintos korlát.

• Az összevont korlát megszűnése miatt, de csak 2009. február 1-jétől egyedikorlát kerül bevezetésre a jelenleg korlátozás nélkül adható juttatásokra (iskolai rendszerű képzés átvállalt költsége, művelődési intézményi szolgáltatás). Az iskolairendszerű képzés esetén a munkáltató által átvállalt képzési költségnek a minimálbér két és félszeresét meg nem haladó részét nem kell a munkavállaló jövedelmének megállapításakor fi gyelembe venni (csak az új szerződésekre vonatkozik). A művelődési intézményi szolgáltatás esetén pedig a minimálbér összegét meg nem haladó értékig minősül adómentesnek a juttatás. Mivel az egyedi korlátok
bevezetése csak egy hónappal később lesz, mint a 400 ezer forintos összevont korlát megszűnése, érdemes lehet áttekinteni a fenti juttatások időzítését.

• 2009. február 1-jétől - az új cégautóadó bevezetésével összefüggésben - adómentes természetbeni juttatássá válik a kifizető, külföldi székhelyű jogi személy, egyéb szervezet által biztosított személygépkocsi magáncélú használata, továbbá azzal összefüggésben úthasználatra jogosító bérlet, jegy juttatása.

kommentek: 0 db
Hozzászólok