X
Elfelejtett jelszó

Felhasználónév

X
Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó

X
Keresés

Keresett kifejezés

login
MAGUNKRÓL HÍREK SZOLGÁLTATÁSOK KISOKOS ÜGYFÉLKAPU KAPCSOLAT LETÖLTÉS
}

Híreink

Témakör:

Cégautó adó 2009

2008.11.23.

A korábbi évek gyakorlatával szemben 2009-ben minden cégautó után fizetni kell adót függetlenül attól, hogy annak használata a cég tevékenységének érdekében történik vagy sem. Ennek következményeképpen a gépjármű használható magáncélra is.

Cégautó adó 2009
(Tervezet)
Kinek kell fizetni?
Cégautó adót kell fizetni az olyan személygépjármű után, amely vállalkozás tulajdonában áll és vele kapcsolatban költséget számoltak el. A korábbi évek gyakorlatával szemben 2009-ben minden cégautó után fizetni kell adót függetlenül attól, hogy annak használata a cég tevékenységének érdekében történik vagy sem. Ennek következményeképpen a gépjármű használható magáncélra is. Az adó fizetésére a bejegyzés szerinti tulajdonos a kötelezett. Pénzügyi lízing esetén a hatósági nyilvántartásba bejegyzett személygépkocsi esetén az adót a lízingbe vevőnek kell megfizetni.

Személyesen szeretne adótanácsadást? Többet szeretne tudni? Szüksége van egy profi könyvelő és adótanácsadó cégre? Kérjen ajánlatot itt!

Mennyit kell fizetni?
a) 1600 cm3 hengerűrtartalmat vagy 1200 cm3 kamratérfogatot meg nem haladó hajtómotorral ellátott személygépkocsi esetén havonta 7000 Ft,
b) az a) pont alá nem tartozó személygépkocsi esetén havonta 15 000 Ft.
Az adó összegéből levonható a fizetett gépjárműadó, ha azt az adózó időben megfizette!


Kapcsolódó Fórum
Mikor kell fizetni?
A cégautó adót negyedévente a negyedévet követő hónap 20-ig kell megfizetni.

kommentek: 0 db
Hozzászólok