X
Elfelejtett jelszó

Felhasználónév

X
Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó

X
Keresés

Keresett kifejezés

login
MAGUNKRÓL HÍREK SZOLGÁLTATÁSOK KISOKOS ÜGYFÉLKAPU KAPCSOLAT LETÖLTÉS
}

Híreink

Témakör:

Off-shore cég számára fizetett osztalék adómentessége

2011.04.20.

Magyarországon bejegyzett Kft-nek tulajdonosa és alapító tagja is egyben egy Off-Shore cég , akkor a Kft által fizetett osztalék után keletkezik-e a Kft-nek adófizetési kötelezettsége Magyarországon?

Bármely társaságnak vagyis nem magánszemélynek fizetett osztalék alapján adót nem fogalmaz meg a társasági adó törvény akkor sem, ha azt ellenőrzött külföldi társaság (ha az offshore cég ilyennek minősül) részére fizeti a magyarországi cég. Ebből következően Magyarországon az off-shore cég részére fizetett osztalék miatt adókötelezettség nem merül fel!

kommentek: 2 db
Hozzászólok

Kommentek

#2 | 2021.02.21. 19:36:08

o1grdm https://writemyessayforme.web.fc2.com#write

#1 | 2015.02.14. 18:49:12

Tokay Mihály válasz erre >

Könyvelő irodaként érdeklődöm:
Egy off-shore cég érdeklődik nálunk (honlapunkról találta az e-mail címünket), hogy ha megvásárol egy Magyarországon bejegyzett Kft-t:
1./ a Kft nyereséges működése estén a gazdasági év végén az adózott (nyereség adó) eredménye terhére kifizetett osztalék után kell-e adót fizetni Magyarországon?
2./ Ha szolgáltatást végez az off-shore cég a magyar cégének (pl.külföldi - nem az cég országán belüli - marketing tevékenység stb) ő ÁFA mentesen számláz, keletkezik Magyarországon ÁFA kötelezettség, és az levonható-e, mint a cég gazdasági tevékenységével összefüggésben felmerült költség esetén?
3./ Ha a "tanácsadói tevékenységünk" után számlát bocsátunk ki ezen off-shore cégnek ÁFA felszámításával tudunk számlázni?

Üdvözlettel:

Tokay Mihály
ügyvezető