X
Elfelejtett jelszó

Felhasználónév

X
Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó

X
Keresés

Keresett kifejezés

login
MAGUNKRÓL HÍREK SZOLGÁLTATÁSOK KISOKOS ÜGYFÉLKAPU KAPCSOLAT LETÖLTÉS
}

Híreink

Témakör:

Kedvezményesen hazahozható Off-Shore jövedelem

2008.12.26.

Annak ösztönzése érdekében, hogy a tulajdonosok az offshore cégekben realizált jövedelmüket Magyarországra visszahozzák, és azt magyar állampapírba fektessék, átmeneti kedvezmény kerül bevezetésre.


A jelenleg hatályos szabályok nem engedik meg az adóalap csökkentését az ellenőrzött külföldi társaságtól (off-shore társaság) kapott osztalék és részesedés címén elszámolt bevétellel, illetve az ilyen társaság jogutód nélküli megszűnésekor, vagy abban történő jegyzett tőke leszállítása során realizált jövedelemmel.

Annak ösztönzése érdekében, hogy a tulajdonosok az offshore cégekben realizált jövedelmüket Magyarországra visszahozzák, és azt magyar állampapírba fektessék, átmeneti kedvezmény kerül bevezetésre az ilyen jövedelmekkel kapcsolatban.

A 2008. és 2009. adóévi társasági adókötelezettség megállapításakor az adóalany csökkentheti az adózás előtti eredményét az ellenőrzött külföldi társaságtól kapott (járó), az adóévben bevételként elszámolt osztalék és részesedés, valamit az ellenőrzött külföldi társaságban lévő részesedés jogutód nélküli megszűnés, jegyzett tőke leszállítása miatt elszámolt bevétel 75%-ával. Az adóalap-csökkentés feltétele, hogy az elszámolt bevétel 50%-ának megfelelő összeget legkésőbb 2009. június 30-ig állampapírba fektesse az adóalany, valamint azt a befektetés időpontjától számított két évig állampapírban tartsa. Az adóalap csak abban az esetben csökkenthető, ha az ellenőrzött külföldi társaság az osztalékfizetés alapjául szolgáló jövedelmét legkésőbb 2008. június 30-ig bevételként elszámolta.

Fontos azonban kiemelni, hogy az OECD-vel nem együttműködő országokban (Andorra, Monaco, Liechtenstein) székhellyel rendelkező offshore társaságokból, valamint bűncselekményből származó jövedelemre nem alkalmazható a kedvezőbb adókulcs.

kommentek: 0 db
Hozzászólok