X
Elfelejtett jelszó

Felhasználónév

X
Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó

X
Keresés

Keresett kifejezés

login
MAGUNKRÓL HÍREK SZOLGÁLTATÁSOK KISOKOS ÜGYFÉLKAPU KAPCSOLAT LETÖLTÉS
}

Híreink

Témakör:

Kit vizsgál a VPOP 2008-ban?

2008.03.19.

Megjelent a Vám és Pénzügyőrség ellenőrzési irányelve amiből megtudható, hogy melyik vállalkozás számíthat ellenőrzésre 2008-ban.A Vám- és Pénzügyőrség 2008. évre vonatkozó ellenőrzési irányelvei
A Vám- és Pénzügyőrség 2008. évre vonatkozó, úgynevezett kötelező ellenőrzéseken túli ellenőrzéseinek fontosabb irányai a következők:

A jövedéki ellenőrzések elsődleges célpontjai az alkoholterméket forgalmazó nagy- és kiskereskedelmi egységek, az alkoholtermékeken alkalmazott vonalkódos zárjegyek, továbbá a jövedéki adót visszaigénylő alanyok fokozott ellenőrzése.
A Vám- és Pénzügyőrség kiemelt figyelmet fordít 2008-ban az ásványolajtermékek, alkoholtermékek és dohánygyártmányok importjának ellenőrzésére, továbbá a közterületeken, piacokon, alkalmi vásárokon, illetve a turisztikai szempontból kiemelt helyszíneken árusított illegális jövedéki termékek kiszűrésére.

A vám szakterületen a Vám- és Pénzügyőrség 2008-ban az utólagos ellenőrzésekre helyezi a hangsúlyt, vizsgálja különösen az áruk vámkezelésének megtörténtét, a vámérték kimunkálásának, az áru tarifális besorolásának, valamint a vámkedvezmények vagy vámmentességek igénybevételének jogszerűségét.

Kiemelt vizsgálati területek 2008. évben:
- Az élelmiszer termékek, élelmiszer kiegészítők,
- szórakoztató és híradástechnikai termékek, háztartási gépek és készülékek,
- az egyszerűsített raktári engedélyes gazdálkodók,
- az egyszerűsített vámeljárások,
- vámmentes vámeljárások.
Az ellenőrzések kiterjednek az európai uniós csatlakozás előtti és utáni időszakra egyaránt.

A környezetvédelmi termékdíj bevallásával, beszedésével, visszaigénylésével és ellenőrzésével kapcsolatban a Vám- és Pénzügyőrség a termékdíjas rendszerben eddig nem szereplő gazdálkodók hatósági rendszerbe történő felvételét tekinti elsődleges feladatának. A 2008. második felében kezdődő ellenőrzések az egyéb kőolajtermékek, gumiabroncsok, valamint az elektromos és elektronikai berendezéseket forgalmazó, illetve a kereskedelmi csomagolást végző kötelezettek tevékenységének vizsgálatára irányulnak.
Budapest, 2008. március 19

kommentek: 0 db
Hozzászólok